Om gården

Strax norr om den klassiska Landsvägen, i byn Västra Vemmenhög, ligger Nils Holgerssongården. Det var i Västra Vemmenhög som Nils Holgersson startade sin underbara resa i Selma Lagerlöfs bok från 1906. Sedan dess har många läst den fascinerade skildringen om den lilla pojkens resa genom Sverige på gåsryggen.

När vi själva upptäckte byn för många år sedan var det lugnet och det öppna landskapet som gjorde starkast intryck på oss. Fortfarande är det den känslan som bäst beskriver denna plats på jorden. En plats och känsla vi gärna delar med fler.

Nils Holgerssongården återuppbyggdes 2014 efter en brand tio år tidigare. Gården har idag 8 gästrum och mötesmöjligheter för den lilla gruppen. För samvaro finns flera sittgrupper på gården, såväl inne som ute i trädgården.

För utflykter i landskapet finns cyklar att låna och picknickkorgen smakar aldrig så bra som efter en stund på sadeln. Tulltorpsstenen, en runsten på Tullstorps kyrkogård, är ett trevligt utflyktsmål med cykel. För svalkande dopp i havet är det 6 km till stranden i Skateholm.

I Västra Vemmenhög kan vi rekommendera en tur till ”vattenfallet” i byn. Lite längre bort ligger Galgbacken där rysliga ting har begåtts historiskt men idag är en plats med fantastisk utsikt. 

Läs mer om aktuella evenemang; Skurup.se  –  Ystad.se  –  VisitSkåne.se  –  Malmotown.com

Välkomna till oss!

Helena med familj